What are you looking for?
Behandeling

Anti-snurkbeugel of MRA

MRA of een Anti-snurkbeugel, een simpele en effectieve methode tegen snurken en slaapapneu.

Anti-snurkbeugel

Een anti-snurkbeugel die het meest gebruikt wordt is de MRA, dit staat voor mandubilair repositie-apparaat.

U kunt in aanmerking komen voor een anti-snurkbeugel als u licht of matig slaapapneu heeft, als u uitsluitend snurkt of als dit om andere redenen de beste oplossing voor u is.  Uw slaapspecialist zal dit met u bespreken.

De anti-snurkbeugel draagt u als u slaapt. De beugel voorkomt dat uw tong, strottenklepje of huig en zachte verhemelte tijdens het slapen de luchtwegen afsluiten. De onderkaak in het kaakgewricht scharniert niet alleen, maar kan ook een klein deel schuiven. Door de onderkaak tot één centimeter naar voren te plaatsen met de beugel wordt samen met de onderkaak ook de tong en het strottenklepje naar voren getrokken. Via de bogen van de keel naast de tong die overlopen in het zachte verhemelte wordt het zachte verhemelte samen met de huig ook mee naar voren en daarmee opengetrokken.

Met behulp van MRA

Met deze MRA wordt op elk niveau in de keelholte meer ruimte gecreëerd. Doordat er meer ruimte in de keel is is er minder obstructie van de luchtstroom en als gevolg minder vibrerend weefsel /snurken en minder ademstops en zuurstof dalingen. Een anti-snurkbeugel is daardoor een simpele en effectieve methode tegen snurken en slaapapneu.

Een MRA kan klachten van pijn bij het kaakgewricht geven, meestal verdwijnt dit na verloop van tijd. Ook is het van belang uw spieren rondom het kaakgewricht te masseren in de ochtend. In de mond zelf wordt door de meeste mensen de MRA goed verdragen. Soms kan er door de trek naar voren wel beschadiging van het gebit optreden. Het is ook mogelijk om een MRA te plaatsen bij iemand zonder tanden. Van belang is dat er bij de onderkaak dan nog minimaal 2 implantaten zijn. Dit type MRA voor mensen zonder tanden wordt zonder een kunstgebit gedragen.

Onze behandeling

Bij Ruysdael Slaapkliniek maken we alleen gebruik van hoge kwaliteit anti-snurkbeugels (Somnodent) en werken wij met gespecialiseerde tandartsen, die de anti-snurkbeugel (Resmed) bij u aanmeten.  Er wordt een foto en een afdruk van uw gebit gemaakt. Vervolgens wordt de beugel voor u op maat gemaakt. De exacte afstelling van de beugel vindt plaats als u de beugel komt ophalen.

Na enige tijd vindt er een controle plaats en eventueel ook een slaaponderzoek met anti-snurkbeugel om te bepalen of de beugel goed zit en of de klachten daadwerkelijk zijn verminderd.

Doe de test

Wilt u weten of u slaapproblemen heeft?