What are you looking for?
KNO-arts, somnoloog

drs. Jan-Pieter de Mönnink

“Een gestoorde slaap door snurken, slaapapneu en andere slaapziekten is niet alleen hinderlijk, maar meestal ook een echt medisch probleem. Voor een goede behandeling is teamwork essentieel.”

Jan Pieter de Mönnink is een KNO-arts met meer dan 20 jaar klinische ervaring. Na zijn opleiding in Amsterdam en Nijmegen vestigde hij zich in 2000 in Eindhoven. Sinds 2012 is hij werkzaam in het St Annaziekenhuis in Geldrop.

Dokter de Mönnink is een all-round KNO-arts die zich gedurende zijn loopbaan steeds meer is gaan interesseren in slaapgerelateerde aandoeningen. Hij is lid van de European Sleep Research Society.

Een multidisciplinaire aanpak van slaapstoornissen is voor dokter de Mönnink cruciaal. In de Ruysdael Slaapkliniek wordt een dergelijke benadering als essentieel gezien. Daarom heeft hij vol enthousiasme besloten zich aan de Ruysdael Slaapkliniek te verbinden. ‘De meerwaarde van de Slaapkliniek is dat we direct met specialisten vanuit verschillende disciplines naar een patiënt kijken.’

‘Als je vroegtijdig en adequaat inspeelt op slaap(gerelateerde) problemen, kunnen wij preventief problemen voorkomen voor de langere termijn. Denk bijvoorbeeld aan hart- en vaatziekten of beroertes. Los hiervan kan het best een probleem zijn voor je partner als je snurkt. Als we dat meteen oplossen, slaan we twee vliegen in één klap.’

Dokter de Mönnink is werkzaam voor de Ruysdael Slaapkliniek in Oisterwijk.

BIG-nummer: 69043182201

Moeite met in slaap vallen?
Doe de online slaaptest en kom binnen 5 vragen erachter of u een slaapstoornis heeft.