What are you looking for?
Behandelingen Positietherapie
Behandeling

Positietherapie

Positietherapie, een behandeling tegen slaapapneu voor mensen die met name slaapapneu hebben wanneer ze op hun rug slapen.

 

Een andere behandeling tegen slaapapneu  is positietherapie. Deze methode is geschikt voor mensen die met name slaapapneu hebben wanneer ze op hun rug slapen. Tijdens het slaaponderzoek wordt dit geregistreerd.

Bij positietherapie draagt u een klein apparaatje, de Slaap Positie Trainer, dat uw slaaphouding detecteert. Wanneer u op uw rug ligt, reageert het apparaat met een kleine trilling. Zonder wakker te worden draait u naar een andere slaaphouding. U traint zo om niet meer op uw rug te slapen en slaapapneu te voorkomen. Bijkomend voordeel is dat mensen die naast slaapapneu ook snurken, veel minder gaan snurken omdat ze niet meer op hun rug liggen.

Tijdens de proef periode wordt er gekeken of de positietherapie bij u effectief is en of u het goed verdraagt. Helaas verdraagt niet iedereen deze therapie en worden soms gebruikers of hun partner wakker van de trillingen. Ook zult u moeten wennen om in andere houdingen te slapen en geleidelijk het slapen op de rug af te leren. De eerste twee nachten meet de SPT uw slaapgedrag. Vanaf de derde nacht tot de tiende nacht worden de trillingen van de SPT langzaam opgebouwd. Hierdoor zal de behandeling met de SPT beter geaccepteerd worden.

Voor de positietherapie werken we met zowel de Night Balance, een apparaatje om de borst, als de Night Shift, een apparaatje in de nek. Positietherapie is een eenvoudige methode, die gemakkelijk te gebruiken is en weinig hinder geeft.

Doe de test

Wilt u weten of u slaapproblemen heeft?

slaapproblemen