What are you looking for?
MRA anti-snurkbeugel
Behandeling

Anti-snurkbeugel of MRA

Anti-snurkbeugel (of een MRA) is een simpele en effectieve methode tegen snurken en slaapapneu.

Waarom een anti snurkbeugel of anti snurk bitje?

Een anti snurkbeugel, ook wel bekend onder de naam anti snurk bitje of MRA-beugel, is een middel dat gebruikt wordt om snurken tegen te gaan.

Het anti snurk bitje is bijvoorbeeld een effectief hulpmiddel bij obstructief slaapapneu, doordat het ervoor zorgt dat de luchtwegen niet geblokkeerd kunnen worden, maar vrij blijven. Ook als u uitsluitend last hebt van snurken maar niet van slaapapneu, kan een anti snurk bitje uitkomst bieden.

De effecten van een anti snurkbeugel of anti snurk bitje zijn groot:

  • Uw slaap is kwalitatiever, waardoor u overdag meer uitgerust bent en meer energie hebt;
  • Slaapapneu brengt op de lange termijn risico op een hoge bloeddruk, hartritmestoornissen, depressies, hartinfarcten en herseninfarcten met zich mee. Doordat u met een anti snurkbeugel ’s nachts een gezond ademhalingspatroon hebt, verlaagt u deze risico’s;
  • Uw partner ligt niet meer wakker van uw stokkende ademhaling en gesnurk en slaapt hierdoor ook beter.

Hoe ziet een anti snurkbeugel eruit?

Een anti snurkbeugel is een apparaatje dat ontworpen is door slaapexperts. Het is gemaakt van kunststof en wordt altijd voor u op maat gemaakt. U klemt het om uw tanden heen en draagt het ’s nachts om uw luchtwegen vrij te houden. Doordat de anti snurkbeugel van zacht materiaal is gemaakt, voelt het niet vervelend aan bijvoorbeeld uw tong of gehemelte. De anti snurkbeugel is sterk genoeg om ertegen te kunnen als u ’s nachts met uw tanden knarst.

Als u ’s nachts een slok water wilt drinken of ’s avonds nog wat met uw partner wilt praten, kan dit ook als u uw anti snurk bitje al in hebt.

Hoe werkt een anti snurkbeugel?

Om de luchtwegen vrij te houden, is het belangrijk dat de onderkaak in de juiste stand staat en dat zo de luchtwegen niet geblokkeerd worden. De anti snurkbeugel heeft verschillende standen waarmee de stand van de onderkaak goed te regelen is. Door de positie van uw anti snurk bitje in kleine stappen aan te passen, kan uw kaak langzaam wennen aan de nieuwe positie.

De onderkaak wordt door de anti snurkbeugel licht naar voren geplaatst. Dit voorkomt dat de bijvoorbeeld de tong naar achteren zakt en de luchtwegen blokkeert. Het houdt de luchtwegen open, zodat u vrij kunt ademhalen. Ook meetrillende weefsel wordt voorkomen met de anti snurkbeugel, waardoor snurken sterk afneemt en in veel gevallen zelfs verdwijnt.

Uw anti snurkbeugel op maat bij Ruysdael Slaapkliniek

Ruysdael Slaapkliniek is gespecialiseerd in slaapproblematiek en heeft al vele patiënten en hun partners aan een weldadiger nachtrust geholpen dankzij een anti snurkbeugel op maat.

Onze anti snurkbeugel op maat is van hoge kwaliteit: de anti snurk bitjes die u bij ons vindt, zijn uitsluitend van vooraanstaande merken als Resmed. Ook hebben we speciale snurkbeugels voor mensen met een prothese of gebitsproblemen.

Anti snurkbeugel kopen? Maak een afspraak bij Ruysdael Slaapkliniek

Hebt u last van obstructief slaapapneu, of vermoedt u dat u hiermee te kampen hebt? Doe dan onze slaapapneu test. Wijst de test uit dat u een verhoogd risico hebt op slaapapneu, maak dan een afspraak bij uw huisarts. Uw huisarts kan u vervolgens doorverwijzen naar een slaapspecialist zoals Ruysdael Slaapkliniek.

Wij informeren u ook graag over de kosten van uw anti snurkbeugel op maat.

Komt u bij ons binnen, dan doen wij allereerst een onderzoek om vast te stellen of u daadwerkelijk slaapapneu hebt. Eventueel is een slaaponderzoek thuis hier een onderdeel van.

Blijkt uit het onderzoek dat u inderdaad slaapapneu hebt, dan adviseren onze slaapspecialisten u over de mogelijke behandelmethodes. Naast een anti snurkbeugel bieden wij de volgende behandelingen aan voor slaapapneu:

Stelt uw slaapspecialist in overleg met u vast dat een anti snurk bitje de juiste behandelmethode is voor uw slaapapneu, dan worden er een foto en een afdruk van uw gebit gemaakt. Aan de hand van deze foto’s en afdrukken maken wij uw anti snurkbeugel heel precies voor u op maat.

Wanneer u de anti snurkbeugel komt ophalen, stellen wij de beugel exact juist voor u af. U gebruikt de beugel vervolgens iedere nacht. Na een tijdje voeren wij een controle uit. Tijdens de controle kijken we of de beugel daadwerkelijk juist afgesteld staat en of hij zijn werk goed doet.

Uw ervaringen zijn hierin uiteraard doorslaggevend: de anti snurkbeugel doet zijn werk goed op het moment dat u aanzienlijk minder of zelfs geen last meer hebt van slaapapneu. Zo nodig passen we de afstelling van uw anti snurk bitje aan tijdens de controle, zodat het apparaat beter zit en zijn werk optimaal doet.

Doe de test

Wilt u weten of u slaapproblemen heeft?

Een snurkende man in bed