What are you looking for?
Voor patiënten

Slaapapneu test

Wilt u weten of u een verhoogd risico op slaapapneu loopt? Vul dan onze test in.

Let op: dit is geen medische indicatie. Als er uit de test blijkt dat u een verhoogde kans op apneu hebt, raadpleeg dan uw huisarts. Die kan u doorverwijzen naar een slaapspecialist.

De slaapapneu test van Ruysdael Slaapkliniek

Wist u dat 3,5% van de Nederlanders lijdt aan slaapapneu? Deze aandoening kan ervoor zorgen dat u overdag vaak vermoeid en snel slaperig bent, maar kan ook serieuze gevolgen voor uw gezondheid met zich meebrengen. Daarom is het belangrijk om deze slaapstoornis op tijd te herkennen. Apneu is namelijk goed te behandelen, waardoor de langetermijnrisico’s beperkt kunnen worden. De slaapapneu test van Ruysdael Slaapkliniek geeft aan of u een verhoogd risico loopt op deze slaapstoornis. Na het beantwoorden van vijf eenvoudige vragen weet u al of u een verhoogde kans heeft op slaapapneu.

De gevaren van de slaapapneu: doe de apneu test!

Slaapapneu kan ernstige gevolgen hebben. De continue vermoeidheid die apneupatiënten vaak ervaren, kan bijvoorbeeld gevaarlijke situaties in het verkeer veroorzaken. Ook kan apneu een hoge bloeddruk en hart- en vaatklachten veroorzaken, mogelijk met een hart- of herseninfarct tot gevolg. Hoe langer de aandoening onbehandeld blijft, hoe groter het risico wordt op ernstige gevolgen voor uw gezondheid. Doe dus nu onze slaapapneu test om te ontdekken of u een verhoogde kans heeft op apneu!

Verhoogd risico? Bekijk symptomen van slaapapneu

Onze slaapapneu test geeft u een indicatie van het risico dat u loopt op deze slaapstoornis. Vermoedt u dat u apneu heeft? Dat kunt u (ook) herkennen aan andere symptomen en verschijnselen die het gevolg zijn van slaapapneu. Heeft u bijvoorbeeld last van:

  • Luid snurken?
  • Onrustige slaap?
  • Vermoeidheid en slaperigheid overdag?
  • Hoofdpijn (als u wakker wordt)?
  • Hartkloppingen?

Dan kan het zo zijn dat u apneupatiënt bent. Deze vijf voorbeelden zijn slechts enkele van de symptomen die bij apneu horen. Bekijk hier meer symptomen van slaapapneu.

Slaapapneu test: denkt u dat u apneu heeft?

Denkt u na het doen van onze slaapapneu test dat u apneu heeft? Vertoont u bijvoorbeeld een aantal van de hierboven genoemde symptomen en/of was het resultaat van uw slaapapneu test dat u een verhoogd risico loopt? Neem dan contact op met uw huisarts. Slaapapneu is een serieuze aandoening die goed te behandelen is, maar onbehandeld vervelende complicaties kan opleveren.

Uw huisarts kan u doorverwijzen naar een slaapspecialist zoals Ruysdael Slaapkliniek. Een van onze artsen bespreekt uw klachten met u en voert een slaapapneu onderzoek uit. Zo wordt uw mond- en keelholte onderzocht, maar ook een slaaponderzoek thuis behoort tot de mogelijkheden. Tijdens dit slaaponderzoek worden er metingen verricht terwijl u slaapt. Die metingen geven een betrouwbaar beeld van de (apneu)klachten die u ervaart gedurende de nacht. Komt er dus een verhoogde kans als resultaat uit onze slaapapneu test? Neem dan contact op met uw huisarts!

Moeite met in slaap vallen?
Doe de online slaaptest en kom binnen 5 vragen erachter of u een slaapstoornis heeft.