What are you looking for?

De juiste patiënten doorverwijzen 

Het is in ieders belang dat de juiste patiënt op de juiste plek behandeld wordt. Daarom ondersteunen we u als huisarts graag bij het identificeren van veel voorkomende slaapstoornissen, waaronder slaapapneu.

Ondersteuning bij diagnostiek 

  • STOP-BANG vragenlijst: Met de STOP-BANG vragenlijst (8 vragen) brengt u samen met uw patiënt diens risico op licht tot matig of ernstig slaapapneu in kaart.
  • NOSE vragenlijst: Met de NOSE vragenlijst (5 vragen) kunt u de impact identificeren van een eventuele nasale obstructie op de kwaliteit van leven van leven van de patiënt.

Nascholing

Er zijn meerdere aanwijzigingen dat er sprake is van onderdiagnostiek bij slaapapneu (Bron: NHG-Standaard voor Slaapproblemen).

Niet onderkende OSAS kan grote gevolgen hebben voor de gezondheid, maar ook voor arbeidsproductiviteit – door vermoeidheid of slaperigheid. Slaapapneu kan (mede) ten grondslag liggen aan heel andere klachten zoals stemmingsstoornissen, lastig te behandelen hypertensie en boezemfibrilleren. De recidive van boezemfibrilleren na ablatie is bovendien maar liefst 30% lager indien de patiënt wordt behandeld voor slaapapneu.

Ruysdael Slaapkliniek organiseert regelmatig geaccrediteerde nascholingen op het gebied van slaapstoornissen. Elke nascholing heeft een specifiek focusgebied dat nader belicht wordt. Zo doen we scholingen over snurken en slaapapneu maar ook over andere aandoeningen zoals insomnie. Hieronder vindt u informatie over de scholingen die gepland staan voor de nabije toekomst. U kunt zich hier ook inschrijven.

Over Ruysdael Slaapkliniek

Diagnostiek en behandeling van slaapproblemen

Ruysdael Slaapkliniek is een gespecialiseerd centrum voor diagnostiek en behandeling op het gebied van slaapproblemen, met vestigingen in Amsterdam en Den Haag. Met een multidisciplinair team van somnologen, KNO-artsen, neurologen en longartsen – en partners zoals slaaptherapeuten en tandartsen – bieden wij gespecialiseerde zorg rondom slaap en slaapstoornissen. Slaaponderzoek vindt in zijn geheel thuis plaats.

Geen lang zorgtraject, maar concrete resultaten. En dat alles op een service-gerichte manier. Dat zien wij als zorg van deze tijd. Wij merken dat onze patiënten die praktische en tegelijk professionele insteek erg waarderen. Hopelijk u ook.

ZKN-gecertificeerd, hoge patiënt tevredenheid en korte wachttijden

Ruysdael Slaapkliniek heeft het Keurmerk van Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN). Wij voldoen daarmee jaarlijks aan zeer strenge eisen op het gebied van kwaliteit en patiëntveiligheid.

Ruysdael Slaapkliniek scoort hoog op de patiënttevredenheid op Zorgkaart Nederland en kent korte wachttijden.

Moeite met in slaap vallen?
Doe de online slaaptest en kom binnen 5 vragen erachter of u een slaapstoornis heeft.