What are you looking for?
Overdrukmasker
Behandeling

CPAP

Een CPAP houdt de luchtwegen open en biedt uitkomst voor iedereen die kampt met slaapapneu.

Wat is een CPAP?

Een CPAP, ook wel overdrukmasker genoemd, is een veelgebruikt middel bij mensen die de dupe zijn van slaapapneu. De afkorting CPAP staat voor Continuous Positive Airway Pressure. Oftewel: continue luchtstroom in de luchtwegen. Kortgezegd is een CPAP een soort masker die lucht in uw neus en/of keel blaast. De bovenste luchtwegen komen hierdoor open te staan: precies wat nodig is om slaapapneu, ofwel OSAS, tegen te gaan.

Hoe gebruikt u een CPAP-masker?

Een CPAP-masker draagt u over de neus en soms ook over de mond. Aan het masker is een slang bevestigd, die ervoor zorgt dat de lucht in uw neus en/of keel terechtkomt. Deze slang is op zijn beurt dan weer verbonden met een CPAP-apparaat. Dit apparaat ligt naast uw bed en reguleert de werking van het apparaat.

Komt u in aanmerking voor een CPAP-apparaat?

Eigenlijk komt een CPAP-apparaat van pas bij iedereen die kampt met matige tot ernstige slaapapneu. Afhankelijk van de precieze aard van de problemen wordt is een CPAP of een andere behandeling de beste oplossing. Mocht u van plan zijn een CPAP in gebruik te nemen, dan gaat u altijd eerst in gesprek met een van onze slaapspecialisten. Zij beoordelen of een CPAP inderdaad de meest passende oplossing is, of dat een andere behandeling mogelijk beter aanslaat. U zult altijd eerst een slaaponderzoek ondergaan bij ons om vast te stellen wat de oorzaak van uw klachten is.

Wat merkt u van een CPAP?

Zo’n masker op uw gezicht is waarschijnlijk even wennen. Niet alleen voor u, maar ook voor uw partner. Als u de gewenningsfase echter achter de rug heeft, plukt u absoluut de vruchten. Een CPAP wordt door menig slaapapneu-patiënt als zeer positief ervaren. De ademstops verminderen of verdwijnen in rap tempo en men voelt zich bijna meteen een stuk meer uitgerust.

CPAP bij Ruysdael Slaapkliniek

Als u besluit een CPAP-apparatuur in gebruik te nemen, hoeft u niet bang te zijn dat het masker niet past. We maken hem op maat, zodat het u zo min mogelijk hindert tijdens het slapen. Bovendien maakt het apparaat geen tot nauwelijks geluid. Wel zo fijn: hierdoor zo wordt u niet wakker van vervelende piepjes.

OSAS: CPAP in gebruik, hoe nu verder?

Heeft u een CPAP in uw bezit? Fijn! Dan gaat u vanaf nu een heerlijke nachtrust tegemoet. Om ervoor te zorgen dat u uw OSAS zo goed mogelijk onder controle krijgt, begeleiden wij u ook nog na het installeren van het CPAP-apparaat. Hij/zij leest het apparaat uit en houdt in de gaten of alles het doet zoals het hoort. Ook heel makkelijk: het aflezen van de CPAP kan op afstand. Dus ook als u op reis gaat, houdt uw arts een oogje in het zeil.

Heeft u een vraag aan onze specialisten?

Heeft u nog vragen over CPAP-maskers? Twijfel dan niet contact met ons op te nemen óf maak direct een afspraak met een van onze specialisten. We helpen u graag. Doordat we korte wachttijden hanteren, kunnen we u meestal al binnen één week verwelkomen in onze kliniek.

Reviews

Wat vinden onze patienten van onze slaapapneu maskers?

9.7

Zeer goede service en vriendelijk begeleid.

9.0

Prettige mensen

Doe de test

Wilt u weten of u slaapproblemen heeft?

Een snurkende man in bed
Moeite met in slaap vallen?
Doe de online slaaptest en kom binnen 5 vragen erachter of u een slaapstoornis heeft.