What are you looking for?
3 april 2023

Dit zijn de voordelen van een anti-snurkbeugel

Denkt u aan snurkende mensen, dan ziet u nu wellicht een stel voor zich. De niet-snurker houdt een kussen voor zijn of haar oren, de snurker slaapt rustig door. Het eerste klopt vaak wel, het tweede niet....

Ook als u zelf de snurker bent, kunt u veel hinder ondervinden:

  • U schrikt wakker van uw eigen gesnurk.
  • U bent overdag moe en slaperig.
  • U kunt zich niet goed concentreren.
  • U bent somber of slecht gehumeurd.

Wat is een anti-snurkbeugel?

U wilt dus van het snurken af. Een van de manieren omdat voor elkaar te krijgen, is een anti-snurkbeugel. Dat is een kunststoffen apparaatje ontworpen door slaapexperts en voor u op maat gemaakt. U klemt het om uw boven- en onderkaak heen en draagt het in uw slaap. U kunt ermee praten en een slok water nemen. Een anti-snurkbeugel wordt ook wel een MRA genoemd.

Waarom werkt een anti-snurkbeugel?

Snurken ontstaat door geblokkeerde luchtwegen. Daar zijn meerdere oorzaken voor. Denk aan:

  • Uw tong glijdt naar achteren in uw slaap.
  • U rookt, waardoor vernauwingen in de keel en neus ontstaan.
  • U bent verkouden, waardoor de slijmvliezen in uw neus en keel opzwellen.
  • U heeft alcohol gedronken, waardoor de spieren van de luchtwegen verslappen.
  • U heeft overgewicht, waardoor er meer vetweefsel in de keelholte zit.

Om de luchtwegen vrij te houden, is het belangrijk dat de onderkaak in de juiste stand staat. En dat is waar de anti-snurkbeugel voor zorgt. De anti-snurkbeugel plaatst de onderkaak licht naar voren, waardoor u vrij kunt ademen. Het gevolg: het snurken neemt sterk af en verdwijnt in de meeste gevallen zelfs helemaal.

Voor wie is een anti-snurkbeugel geschikt?

Een anti-snurkbeugel zet, zeker op het begin, best wat druk op de tanden en kiezen. Het is daarom belangrijk dat u een gezond gebit en tandvlees heeft. Experts inspecteren uw gebit. Heeft u tandproblemen, dan kan uw tandarts u behandelen. Of een kunstgebit of missende tanden een probleem vormen, hangt van een aantal factoren af. Het hóéft in elk geval niet. Ook dit zal een deskundige beoordelen.

Wat zijn de voordelen van een anti-snurkbeugel?

De voordelen van een anti-snurkbeugel zijn legio. We benoemen er een aantal.

Een anti-snurkbeugel is extreem effectief.

De kans is heel groot dat een anti-snurkbeugel ervoor zorgt dat u stopt met snurken. Het Amerikaanse National Center for Biotechnology Information onderzocht 134 proefpersonen, van wie 96 procent kampte met ernstige snurkklachten. Tijdens het gebruik van een anti-snurkbitje was dit slechts 2 procent. 87 procent was tevreden of zeer tevreden over het gebruik. Ook KNO-artsen en experts zijn positief over het effect.

Een anti-snurkbeugel is een laagdrempelige oplossing.

Een anti-snurkbeugel heeft relatief weinig invloed op uw leefstijl. Net als voor een tandenknarsbitje geldt: ’s nachts doet u de beugel in, ’s ochtends haalt u die er weer uit. U hoeft er geen operatie voor te ondergaan en het is een klein apparaat dat u makkelijk mee kunt nemen. De eerste dagen dat u een anti-snurkbeugel draagt, kunt u in meer of mindere mate last krijgen van een droge mond, gevoelige tanden en kiezen en gevoelig tandvlees. Deze klachten verdwijnen vanzelf.

Een anti-snurkbeugel zorgt onmiddellijk voor resultaat.

Er zijn meerdere manieren om van snurken af te komen. Zo kunt u stoppen met roken, met alcohol, u kunt proberen af te vallen. Deze methodes kosten echter tijd. Van een anti-snurkbeugel heeft u onmiddellijk profijt. De andere kant van de medaille is dat een anti-snurkbeugel de oorzaak niet aanpakt, hij zorgt voor symptoombestrijding.

Een anti-snurkbeugel beschermt uw tanden tegen knarsen.

Een mooie bijkomstigheid van een anti-snurkbeugel: u kunt er niet mee tandenknarsen. Snurken gaat hier vaak mee samen: zo’n zestig procent van de snurkers knarst.

Uw anti-snurkbeugel op maat bij Ruysdael Slaapkliniek

Ruysdael Slaapkliniek is gespecialiseerd in slaapproblematiek en heeft al vele patiënten en hun partners aan een weldadiger nachtrust geholpen dankzij een anti-snurkbeugel op maat.

Deze is van hoge kwaliteit: de anti-snurkbitjes die u bij ons vindt, zijn uitsluitend van vooraanstaande merken als Resmed. Ook hebben we speciale snurkbeugels voor mensen met een prothese of gebitsproblemen.

Een anti-snurkbeugel voor snurken, waar geen slaapapneu aan ten grondslag ligt, wordt niet altijd vergoed door de zorgverzekeraar. Wij zullen dit altijd met u overleggen. Dus u komt niet voor onverwachte kosten te staan. Het voortraject, namelijk bepalen of een anti-snurkbeugel voor uw klachten de geschikte oplossing is, wordt wel altijd vergoed. U heeft wel een verwijzing nodig van de huisarts voordat u een afspraak kunt maken bij Ruysdael Slaapkliniek.

Snurkt u? Of uw partner?

Een snurkende man in bed
Terug naar nieuwsoverzicht