What are you looking for?
16 januari 2023

Wordt uw behandeling bij Ruysdael Slaapkliniek in 2023 vergoed door uw zorgverzekeraar?

Onze behandelingen in 2023 worden vergoed door alle zorgverzekeraars, als u bent verwezen door uw huisarts of een andere medisch specialist. U betaalt bij Ruysdael Slaapkliniek dus nooit meer dan uw eigen risico en u hoeft niets bij te betalen.

Wordt uw behandeling bij Ruysdael Slaapkliniek in 2023 vergoed door uw zorgverzekeraar?

Daar kunnen we kort over zijn: onze behandelingen in 2023 worden vergoed door alle zorgverzekeraars, als u bent verwezen door uw huisarts of een andere medisch specialist. Mocht er een gedeelte van de rekening niet betaald worden door de zorgverzekering dan wordt dat gedeelte door de Ruysdael Slaapkliniek kwijtgescholden. U betaalt bij Ruysdael Slaapkliniek dus nooit meer dan uw eigen risico en u hoeft niets bij te betalen.

U hoeft niet bij te betalen

Uw zorgverzekeraar zal u misschien informeren dat niet de gehele behandeling wordt vergoed en dat u moet bijbetalen. Zij houden echter geen rekening met het feit dat Ruysdael Slaapkliniek het niet-vergoede gedeelte van de behandeling kwijtscheldt.

Uitzondering

Een behandeling voor snurken, als u geen slaapapneu heeft, is een uitzondering. Deze behandeling wordt niet altijd vergoed, dit hangt af van de oorzaak van het snurken. Uw arts bij de Ruysdael Slaapkliniek zal dit altijd eerst met u overleggen en een inschatting geven van de mogelijke kosten. Het voortraject, namelijk vaststellen dat u geen last van slaapapneu heeft, wordt wel altijd geheel vergoed. Neem contact met ons op als u hier vragen over heeft.

Verwijzing naar andere zorgverlener

Als u door Ruysdael Slaapkliniek wordt verwezen naar een andere zorgverlener voor een therapie of het behandeling van uw slaapprobleem dan kan het zijn dat de behandeling of therapie daar niet wordt vergoed. Wij adviseren u om u goed te laten informeren door de nieuwe zorgverlener en/of uw zorgverzekeraar over eventuele bijkomende kosten.

Rekening indienen

Het kan zijn dat wij de rekening van uw behandeling niet rechtstreeks kunnen indienen bij uw zorgverzekeraar. In dat geval krijgt u de rekening thuisgestuurd en moet u deze zelf indienen bij uw zorgverzekeraar. In dit stappenplan leest u voor welke verzekeringen dit geldt en hoe dat in z’n werk gaat.

Meer lezen?

Meer lezen? Hier leest u meer over kosten en vergoeding.

Heeft u slaapproblemen?

Terug naar nieuwsoverzicht
Moeite met in slaap vallen?
Doe de online slaaptest en kom binnen 5 vragen erachter of u een slaapstoornis heeft.