What are you looking for?
20 april 2020

Waarom u een slaaponderzoek op dit moment niet hoeft uit te stellen...

De coronacrisis heeft een groot effect op ons allemaal. Het belangrijkste is natuurlijk dat iedereen gezond blijft. Op dit moment stellen veel mensen een bezoek aan de huisarts of, zoals in ons geval, aan een slaapspecialist uit. Dat is niet nodig. We leggen uit waarom we u ook in deze tijd graag ‘zien’.

Aangepaste zorg, zelfde kwaliteit

Bij Ruysdael Slaapkliniek staan we ook nu voor u klaar. Heeft u slaapproblemen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We hebben maatregelen getroffen zodat we ook in deze tijd zo veel mogelijk de zorg en de kwaliteit kunnen leveren die u van ons gewend bent. Uw gesprek met een slaapspecialist gaat via een videoconsult en we versturen u per post een slaaponderzoek, dat u eenvoudig zelf thuis kunt uitvoeren.

Normaal gesproken krijgen al onze patiënten thuis een uitgebreid polysomnografie-onderzoek, waarbij naar een eventueel verstoorde ademhaling gekeken wordt en ook naar andere slaapstoornissen. Een medewerker komt dit onderzoek bij de patiënt thuis installeren. Met het huidige coronabeleid is dit helaas niet mogelijk. 

Het alternatieve slaaponderzoek dat we nu gebruiken werkt op basis van de zogenaamde PAT-techniek. Hiermee kunnen de belangrijkste metingen van het slaaponderzoek toch worden uitgevoerd. Het is een compact apparaatje dat per post verstuurd kan worden en eenvoudig is in gebruik.

In veel gevallen is er niet meer onderzoek nodig en kunnen we u snel helpen met een diagnose en als het nodig is een behandeling. Blijkt uit het slaaponderzoek dat er toch meer onderzoek nodig is? Ook dat is goed om vast te weten en dat pakken we op een later moment op. Wat de uitslag ook is, u weet snel waar u aan toe bent.

Voor patiënten met ernstig slaapapneu of veel klachten is het van belang dat wij zorg kunnen blijven leveren en snel kunnen handelen. Het aanmeten van CPAP-overdrukmaskers kan gelukkig gewoon doorgaan.

Door deze werkwijze proberen we zoveel mogelijk mensen met een slaapprobleem te helpen. 
Neem dus gerust contact op: bel ons of vul het contactformulier in.

Wij wensen u een goede gezondheid en een fijne nachtrust toe!

Contact
Terug naar nieuwsoverzicht
Moeite met in slaap vallen?
Doe de online slaaptest en kom binnen 5 vragen erachter of u een slaapstoornis heeft.