What are you looking for?
26 mei 2020

Deze slaapproblemen lijken onschuldig maar moet u niet negeren

Slaapt u onrustig of wordt u vermoeid wakker? Dat kan uiteraard wel eens gebeuren. Als u er echter vaker last van heeft, is het beter om actie te ondernemen. We leggen uit waarom.

Other Sleeping Problems
Als u onderstaande symptomen herkent, onderneem dan actie

Onze somnologen zijn gespecialiseerd in slaapproblemen en kunnen u snel helpen.

1. U SLAAPT NOOIT AAN EEN STUK DOOR
Als u ’s nachts uit uzelf wakker wordt, kan dat duiden op slaapapneu. In dat geval kiezen de hersenen ervoor om u wakker te laten worden, omdat u niet normaal meer ademt. Het maakt niet uit of dit vijf keer per nacht gebeurt of vaker. Zolang dit uw nachtrust verstoort, wordt u niet uitgerust wakker. En dat is een probleem.

2. U WORDT WAKKER MET HOOFDPIJN
Hoofdpijn in de ochtend kan duiden op slaapapneu. Als u niet goed in en uit ademt, kan het lichaam de kooldioxide niet goed kwijt. Wanneer dit gas in uw lichaam blijft hangen, krijgt u hoofdpijn.

3. U BENT VERGEETACHTIG EN HEEFT CONCENTRATIEPROBLEMEN
Slaapproblemen zoals slaapapneu kunnen op een nare manier overdag lang doorwerken. Natuurlijk kunt u vergeetachtigheid wijten aan ‘een dagje ouder worden’, maar vaak hebben mensen met slaapapneu last van vergeetachtigheid en concentratieproblemen overdag. Dat zijn signalen die u beter serieus kunt nemen.

Slaapapneu kan op de lange termijn hoge bloeddruk, hartritmestoornissen, depressies en zelfs hart- en herseninfarcten veroorzaken. Neem de hierboven genoemden signalen dus serieus en maak een afspraak bij onze slaapspecialisten.

Bron: womenshealthmag.com

Maak een afspraak
Terug naar nieuwsoverzicht
Moeite met in slaap vallen?
Doe de online slaaptest en kom binnen 5 vragen erachter of u een slaapstoornis heeft.