Search

What are you looking for?

13 maart 2020

Informatie over het coronavirus

Afspraken bij de Ruysdael Slaapkliniek blijven mogelijk via videoconsult of telefonisch consult. Slaaponderzoeken worden per post verstuurd.

Informatie over coronavirus

Update 19 maart 2020

De zorgverlening bij de Ruysdael Slaapkliniek gaat op dit moment gewoon door, maar wel in aangepaste vorm. In ieder geval tot 6 april vinden afspraken plaats middels een videoconsult of een telefonisch consult. Nieuwe patiënten worden dus nog steeds zonder wachttijd gezien.

Slaaponderzoeken vinden nu tijdelijk plaats via een apparaat dat per post naar u thuisgestuurd wordt. Dit gebruiksvriendelijke apparaat heet Nightowl (van het bedrijf Ectosense). Het wordt met een pleister op de vingertip geplaatst en meet met behulp van sensoren gedurende een aantal nachten de belangrijkste slaapparameters. Op basis van doorbloeding en zuurstofgehalte kan dit apparaat bepalen of er sprake van slaapapneu is. Voor iedere patiënt wordt bekeken of dit onderzoek mogelijk is. Het zou kunnen dat u later alsnog een uitgebreider slaaponderzoek nodig heeft. Dit bepreekt de arts met u. In veel gevallen kunnen we echter volstaan met het slaaponderzoek dat u per post thuis gestuurd krijgt.

Voor ons uitgebreide slaaponderzoek komt normaal gesproken een verpleegkundige bij u thuis langs om dit te installeren. Dit past echter niet meer in de lijn van het beleid wat momenteel bepaald is door het RIVM, de Federatie van Medisch Specialisten en de vereniging Zelfstandige Klinieken Nederland. Alle uitgebreidere slaaponderzoeken zijn daarom voorlopig afgezegd.

Indien u al een afspraak ingepland had voor het reguliere slaaponderzoek thuis zullen wij contact met u opnemen deze om te zetten naar het Nightowl slaaponderzoek. Indien het nodig blijkt krijgt u alsnog in een latere fase het uitgebreide onderzoek thuis.

Mocht u uw afspraak toch willen verzetten, dan hebben we daar alle begrip voor. Er worden geen kosten in rekening gebracht voor het annuleren of verplaatsen van een afspraak. U kunt een mailtje sturen naar info@ruysdaelclinics.nl. Dan nemen wij contact met u op om een nieuwe afspraak in te plannen.
Ook als u nog vragen heeft, verzoeken we u een mail te sturen naar info@ruysdaelclinics.nl. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Videoconsult