Search

What are you looking for?

Behandeling

Anti-snurkbeugel of MRA

Een simpele en effectieve methode tegen snurken en slaapapneu.

100% vergoeding na verwijzing
Korte wachttijden
Multidisciplinaire kijk
Kleinschalige locaties
Slaaponderzoek bij u thuis

U kunt in aanmerking komen voor een anti-snurkbeugel als u licht of matig slaapapneu heeft, als u uitsluitend snurkt of als dit om andere redenen de beste oplossing voor u is.  Uw slaapspecialist zal dit met u bespreken.

Een anti-snurkbeugel wordt vaak MRA genoemd, dit staat voor mandubilair repositie-apparaat.

De anti-snurkbeugel draagt u als u slaapt. De beugel voorkomt dat uw tong, strottenklepje of huig en zachte verhemelte tijdens het slapen de luchtwegen afsluiten. Door de onderkaak tot één centimeter naar voren te plaatsen met de beugel wordt overal in de mond- en keelholte meer ruimte gecreëerd. Hierdoor vinden er geen ademstops meer plaats en daarnaast snurkt u niet meer of veel minder. Een anti-snurkbeugel is daardoor een simpele en effectieve methode tegen snurken en slaapapneu.

Bij Ruysdael Slaapkliniek maken we alleen gebruik van hoge kwaliteit anti-snurkbeugels en werken wij met gespecialiseerde tandartsen, die de anti-snurkbeugel bij u aanmeten.  Er wordt een foto en een afdruk van uw gebit gemaakt. Vervolgens wordt de beugel voor u op maat gemaakt. De exacte afstelling van de beugel vindt plaats als u de beugel komt ophalen.

Na enige tijd vindt er een controle plaats en eventueel ook een slaaponderzoek met anti-snurkbeugel om te bepalen of de beugel goed zit en of de klachten daadwerkelijk zijn verminderd.

Doe de test

Wilt u weten of u slaapproblemen heeft?